Abonnementen - Instellingen

Sneltoets

Organisatie

Extra

Laaginstellingen

Klasse-instellingen

Ctrl+Shift+O (Windows)

Cmd+Shift+O (Mac)

In het dialoogvenster ‘Abonnementen – Instellingen’ kan je voor het huidige bestand bepalen hoe de manuele of automatische bijwerking van de abonnementen gebeurt en of je de geabonneerde hulpbronnen van hieruit kunt bewerken. Als je over een Vectorworks-uitbreidingsmodule beschikt, heb je bovendien de optie om voor het doelbestand de methode van abonneren te veranderen van Zichtvenster op een ontwerplaag (de standaardinstelling voor wie werkt met een Vectorworks-uitbreidingsmodule) naar Lagen.

Om de abonnementinstellingen te definiëren:

Selecteer het commando, of klik op Laaginstellingen of Klasse-instellingen in de weergavebalk en selecteer vervolgens Toon dialoogvenster ‘Organisatie’.

Het dialoogvenster ‘Organisatie’ wordt geopend.

Selecteer het tabblad Abonnementen en klik op de knop Instellingen.

Het dialoogvenster ‘Abonnementen – Instellingen’ wordt geopend. Stel de parameters naar wens in.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Abonnementen controleren iedere

Vink deze optie aan om de geabonneerde bestanden automatisch op wijzigingen te controleren volgens het ingestelde tijdsinterval. Als Vectorworks merkt dat er wijzigingen in het bronbestand zijn aangebracht, verschijnt er een dialoogvenster met de vraag of je de abonnementen wenst bij te werken.

Respecteer de volgorde tijdens het bijwerken

Indien dezelfde hulpbron in meerdere geabonneerde bronbestanden bestaat, vink je deze optie uit om elk geabonneerd item bij te werken vanuit het originele bronbestand, ongeacht hun volgorde van belangrijkheid. Door deze optie uit te vinken, vermijd je dat het bronbestand van een hulpbron ongewild gewijzigd wordt als je de volgorde van belangrijkheid aanpast of als je een enkel abonnement bijwerkt in plaats van alle abonnementen.

Vink de optie aan om de hulpbronnen in het doelbestand bij te werken in volgorde van belangrijkheid (deze kan je instellen op het tabblad ‘Abonnementen’ van het Organisatievenster (zie Een volgorde van belangrijkheid toekennen aan abonnementen). Er verschijnt een venster waarin je moet bevestigen dat je de abonnementen wenst bij te werken in volgorde van hun belangrijkheid.

Het lokaal bewerken van geabonneerde hulpbronnen toestaan

Vink deze optie aan om het bewerken van een geabonneerde hulpbron toe te staan zonder dat je hiervoor het bronbestand moet openen. Als je een geabonneerde hulpbron probeert te bewerken wanneer deze optie niet is aangevinkt, verschijnt de melding dat lokaal bewerken niet werd ingeschakeld; aanpassingen aan de hulpbron moeten dan rechtstreeks in het bronbestand gebeuren.

Deze instelling is enkel van toepassing op geabonneerde Vectorworksbestanden.

Manueel bijwerken

Bepaal hier wat er moet gebeuren als je op het tabblad Abonnementen op de knop Bijwerken klikt: ofwel worden alleen de geselecteerde abonnementen die out-of-date zijn bijgewerkt, ofwel worden alle geselecteerde abonnementen in het doelbestand bijgewerkt.

Deze instelling is enkel van toepassing op geabonneerde Vectorworksbestanden.

Abonnementen weergeven als

(Vectorworks uitbreidingsmodule vereist)

Als je in je huidige tekening een abonnement wilt nemen op andere Vectorworksbestanden, kan je de benodigde items uit het bronbestand op twee manieren weergeven. Selecteer hier de gewenste methode. Als je een Vectorworks-uitbreidingsmodule geïnstalleerd heeft, staat deze parameter standaard ingesteld op Zichtvenster op een ontwerplaag (zie Geabonneerd zichtvenster op ontwerplaag). Kies de optie Lagen om de geselecteerde lagen uit het bronbestand als lagen te importeren in het huidige document (zie Abonnementen weergegeven als laag toevoegen en bewerken).

De geselecteerde methode wordt ook gebruikt om te abonneren op DXF/DWG en DWF-bestanden, zoals beschreven in Importinstellingen voor DXF/DWG- en DWF-bestanden, Revit-bestanden zoals beschreven in Revit importeren, en IFC-bestanden, zoals beschreven in IFC-bestanden importeren.